@Eja Abby

im Used To Be Alone

Assalamualaikum


" I'm used to be hurted,but Allah is always being fair.Maybe i'll find some happiness one day "






SAD STORY:'(}
1/16/12 | 2:24 AM | 0Comment

Hey fellas,I made this story because idea melimpah-ruah.Hope,enjoy:)

"Hello,boleh saya duduk sini?".Julya yang dari tadi asyik termenung ke luar tingkap kafe segera berpaling ke arah suara yang mengejutkannya dari lamunannya."Em,boleh je.Em,ada apa you nak duduk kat sini?"jawapnya sambil melemparkan senyumannya yang manis."Sebenarnye,I ada satu benda nak tanya you nie?"."Apa dia?"."Dari dulu I tengok you ni asyik termenung je.Kenapa?Ada apa-apa masalah ke?Masalah cinta?".Julya hanya mampu tersenyum

Mereka terdiam seketika  beberapa minit.Tanpa disedari,tiba-tiba air mata Julya menitis dan Nazmi meredakannya walaupun Nazmi tidak mengetahui apa sebabnya."Muka you macam ex I .Nama pun sama lah"jawap Julya.Nazmi hanya memandangnya dan berharap agar soalannya akan dibalas."Ex you siapa?".Lalu Julya pun memulakan kisah yang amat menguris hatinya.

"Dulu,I adalah couple dengan seorang yang sangat-sangat i cintai.Tapi,sekarang dia dah tiada.Dia dah pun pergi dan yang tinggal hanyalah jantungnya yang masih berdenyut di dalam badan I".Nazmi hanya terus mendengar cerita Julya."Em,actually bf I muke dengan rupa dia sama dengan you.Sebabtu I nangis tadi.Dulu setiap hari I akan date dengan dia dekat sini,macam sekarang.

Tapi segalanya berubah 3 tahun lalu,masa I accident teruk,doktor kata I dah tak ada peluang untuk hidup sebab jantung I dah lemah dan tak dapat berfunsi dengan baik kecuali kalau ada orang yang dapat derma jantung kat I.Then, he made a stupid things.Dia derma jantung dia untuk I dan dia pergi buat selama-lamanya.

Airmatanya menitis lagi dan kali ini Nazmi segera menenangkannya."You sabar ye."Julya menyambung"Dia sempat rakamkan ucapan selamat tinggal dia dekat dalam fon I.I tak sempat pun nak cakap apa-apa kat dia,dan bila I sedar lepas operation, hanya tubuhnya yang sudah tidak bernyawa je yang dapat I lihat".Julya menangis teresak-esak dan tanpa disedari Nazmi segera memeluknya lalu berkata pada Julya"I love you Julya,goodbye ."
...............................................................................................................................

"Julya akhirnya kau sedar juga sayang,Mama tak sangka doa Mama dikabulkan"jerit ibu kepada Julya.Julya yang terpinga-pinga baru menyedari dia hanya bermimpi dan berada di hospital.Dia segera bertanya kepada ibunya"Mama,Nazmi mana?".Ibu Julya hanya mampu memberikan senyuman yang hampa.

"Dia masih di wad kecemasan Julya.Selepas pembedahan doktor kata dia dah hilang banyak darah.Sabar ye,Julya"jawab ibunya.Julya segera meninggalkan katilnya dan terus belari ke wad kecemasan tanpa menghiraukan ibunya yang menjerit-jerit memanggilnya.

Julya pergi berhampiran wad kecemasan dan segera mengambil pas untuk masuk.Dia segera pergi ke katil Nazmi dan yang hanya ada tubuh yang kaku diselimuti kain putih."Cik Julya,maafkan saya kerana tidak dapat menyelamatkan Nazmi.Harap Cik,dapat bersabar yea."Julya hanya mampu mengeluarkan airmatanya dan segera berharap agar ini hanyalah mimpi.

"Julya,sebelum kamu buat pembedahan tadi,arwah ada record something dalam telefon kamu ni."Ternyata segala mimpinya tadi benar dan dia teringat kata-kata akhir yang diucapkan oleh Nazmi."Goodbye."Julia menitiskan airmata dan pergi menyiapkan dirinya untuk upacara pengebumian Nazmi.

TAMAT....