@Eja Abby

im Used To Be Alone

Assalamualaikum


" I'm used to be hurted,but Allah is always being fair.Maybe i'll find some happiness one day "






THE VICTORY I}
11/10/11 | 11:48 PM | 0Comment

       
Akhirnya, selepas tahun berjuang inilah saat2 yang aku nantikan.PMR sudah lepas.yeaa,sangat seronok.Blog aku pun dah berhabuk.Shuhh2 sana pergi habuk.Erm totally sangat gembira tak terkata.Tapi hari2 selepas PMR, sangat teramat yang bosannya tak terkata.Datang sekolah,lepak,borak,tengok jam,makan dan balik.Itulah rutin harian aku selepas PMR.100% bosan.
Tapi,ada satu hari ni,aku boraklah dengan myra(anak ipin).Dia kata ada lawatan pergi Melaka.Aku pun dengan gembiranya mendengar cerita lawatan tu.Tiba-tiba otak aku terasa macam ter-stuck teiba.”Hey Zati,kau nak pergi hang sabtu nie camne?Kau bukan nye ada duit banyak sangat pun.Terpaksalah kau ucap selamat tinggal kat lawatan tu yer!”.Aduhai,pening kepala otak aku nak cari duit.Hari Sabtu pun datang.Aku,Ira,Wani,Wyda dan yang lain2 yang aku tak kenal sangat pun keluarlah.First kitorang pergi makan2 dulu.Then,pergi tengok movie cerita Al-Hijab.Ada pulak dalam wayang tu sorang minah nie asyik melatah je last2 dia senyap sebab aku rasa dia kena sound.haha,padanmuka kau.Memekak je tau tak!Habis tengok movie,dorang sibuk nak pergi karaoke.haha,memey tak boleh blah ar dorang nyanyi.




Lepas habis menyumbangkan suara yang tak seenak rupa,kitorang pun balik.Sampai je kat rumah,aku teringat lawatan tu.Rasa nak menangis pun ada jugak.Beberapa hari lepastu,myra pun tanya aku.Aku fikir baik aku letak nama aku dulu,nanti ramai dah masuk melepas lak aku.Balik dari sekolah,aku terus tanya mak aku,dan dengan berani tikusnya pun aku tanya mak aku.entah apa yang menyampuk mak aku dia terus bagi green light.yeeeeaaaa.Saya sayang ibu<3.haha.Esoknya,aku bagitau dekat Ira dengan Wani diorang nak pergi tak lawatan tu.Aku tengok diorang on je.Tibalah saat2 yang aku tunggu,1 hari lagi sebelum lawatan*over excited nie*.Aku lepak kat bilik kaunseling sebab nak tolong check kan nama Wani ada ke tak?Sebab diorang kata nama dah penuh.Sebaik je aku tengok list,nama Wani takde.Aku tahu dia mesti nak nangis.Tapi nak buat macam mana kan?Mungkin bukan rezeki dia.
BERSAMBUNG....